Gyorsmenü és oldaltérkép
Gimnázium

Parancs Anna

francia nyelv vezetőtanár, magyar
Helyettes osztályfőnök: 8.C (osztályterem, órarend)

  parancs.anna@apaczai.elte.hu
  aparancs@gmail.com
  16

Órarendem:

Segítünk Önnek! A cellákban megjelenik az osztály vagy csoport azonosítója, alatta pedig az óra helyszíne. A helyszín fölé mozgatva az egeret vagy rákoppintva további információkat kaphat a helyszínről. Az órarendek összehasonlítása céljából azokat meg tudja nyitni felugró kis ablakban, ha a linkre kattint az órarend alatt.

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
1. H3
 
 
 
 
 
9.B ma
9.B
 
 
2. 9.C fr
9.C
 
 
 
 
H2
 
12.C fr
12.C
3. 9.B ma
MA
12.C fr
12.C
 
 
9.C fr
NY1
H4
 
4. 9.B ma
MA
9.C fr
9.C
 
 
 
 
 
 
5. 12.C fr
NY2
H2
 
 
 
 
 
9.B ma
9.B
6.  
 
 
 
 
 
 
 
9.C fr
9.C
7.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bemutatkozás

Magyar nyelv és irodalmat, továbbá francia nyelvet tanítok az Apáczaiban, ahol 1994 szeptembere óta dolgozom. Itt kezdtem a pályámat: kezdetben csak franciát tanítottam, majd magyarórákat és osztályfőnökséget is bíztak rám. Jelenleg egy hatosztályos végzős osztály osztályfőnöke vagyok. Néhány év tanítás és osztályfőnökség után vezetőtanárrá neveztek ki franciából, így már elég régen foglalkozom tanárjelöltekkel. 2016-ban sikeres mentortanári pedagógus szakvizsgát tettem.

Két gyermekem van, a nagyobbik tavaly érettségizett az Apáczaiban.

Ahogy haladok előre a pályán, s maholnap a saját, „otthoni” gyermekeim is felcseperednek, egyre jobban értem és élvezem a mentori munkát. Úgy érzem, viszonylag könnyen, jó kapcsolatot tudok kialakítani mind a rövid, mind a hosszú gyakorlatos hallgatóimmal, sikerül elnyernem a bizalmukat. A közös munkát nagyon szeretem, igazi kis szakmai műhely jön létre közöttünk egy-egy gyakorlat során. Tanítványaimat bevonom az osztályfőnöki munka megtekintésébe is, elhívom őket osztályprogramokra (színház, klubdélután), mert fontosnak tartom, hogy leendő diákjaikat jobban megismerjék. Eszmecseréink során én is sokat kapok a fiataloktól, óráikon nem szégyellek ellesni egy-egy jó ötletet.

Szeretek az Apáczai csapatába tartozni: a pedagógiai, nevelési kérdéseket igyekszünk együtt megbeszélni, alkotó, összetartó közösség a miénk.