ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium
  Gyorsmenü és oldaltérkép
Felvételi

Segítünk Önnek! Válasszon a képzési típusok közül! A választott képzésről minden információt ott talál meg.

Hat évfolyamos,
általános tantervű osztályaink
fakultálációs lehetőséggel

Részletek »
Négy évfolyamos, tagozatos osztályaink:
matematika-fizika és komplex természettudomány,
biológia és humán

Részletek »

Átvétel az Apáczaiba más iskolából

2017. szeptember 11.
Meridián


Friss tájékoztató az Apáczaiba történő átvétel feltételeiről.

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

Amennyiben a tanuló jelenleg egy másik középiskolába jár, és iskolánkba szeretne átiratkozni, akkor az alábbiakat célszerű figyelembe venniük.

A tanév folyamán érkezett kérelmeket május 15. után bíráljuk el.

Csak általános tantervű osztályba veszünk át tanulót. Tagozatra csak kivételes esetben, kiemelkedő (verseny-)eredménnyel rendelkező tanulót tudunk fogadni.
Az újonnan felvett osztályokba csak a rendes felvételi eljárás keretében jelentkezhetnek, ilyen osztályok esetén csak az esetlegesen be nem töltött helyekre tudunk felvenni diákot a rendes felvételi időszak után.
Az átvétel során tekintettel vagyunk a maximális lehetséges osztálylétszámokra. Feltétel, hogy a kiválasztott osztályban legyen üres hely.
A tanulónak meg kell felelnie a tantárgyi követelményeknek, különösen matematikából illetve magyar nyelv és irodalomból.
Fontos szempont lehet, hogy milyen idegen nyelvet tanult eddigi iskolájában, tudja-e folytatni a megkezdett nyelvet.

Átvételi kérelem esetén először célszerű tájékozódni iskolánkról, osztályainkról, tagozatainkról (például honlapunk segítségével). Kérem, mérlegelje, hogy a tanuló képes lesz-e az új anyag elsajátítása mellett az esetleges hiányosságok pótlására.


Átvétel az Apáczaiba más iskolából

Kérem, ezt követően adják be a kérelmet, illetve az Adatlap átvételi kérelemhez (Word dokumentum) adatlapot. Ezeket tekintetbe véve döntünk arról, hogy behívjuk-e a tanulót átvételi vizsgára. A kérelem benyújtásának határideje minden tanévben május tizenötödik napja.

Az átvételi vizsgákra június folyamán kerül sor. A pontos időpontról tájékoztatjuk Önöket. Az átvételről szóló döntésről írásban tájékoztatjuk mindenkit legkésőbb június 30-ig.

Köszönöm, hogy figyelmet szenteltek a levél elolvasására.

Salga Imre
igazgató

Kapcsolódó linkek

Adatlap átvételi kérelemhez (Word dokumentum)

Kedves érdeklődő diák!

Kíváncsi vagy, milyen egy gimis szakkör? Szeretnél többet foglalkozni matekkal, fizikával, kémiával vagy éppen történelemmel? Akkor gyere el délutáni nyitott szakköreink valamelyikére! Így amellett, hogy érdekes tudományos ismereteket szerezhetsz, megismerkedhetsz iskolánkkal, tanárainkkal, közösségünkkel is.

Ebben a tanévben lehetőséget biztosítunk hetedikes és nyolcadikos diákoknak, hogy bekapcsolódjanak iskolánk egyes tehetséggondozó szakköreinek munkájába.

A szakkörök ingyenesek, céljuk a tehetséggondozás, az érdeklődő tanulók fejlesztése, versenyfelkészítés, nem pedig a felvételire való gyakorlás. Mivel a szakkörök létszáma korlátozott, (túljelentkezés esetén) a szakkört tartó tanár dönt arról, kiket fogad a szakkörén.

A szakkörökre jelentkezni a letölthető jelentkezési lap visszaküldésével lehet, e-mailben a dza281@gmail.com címre vagy személyesen az iskola titkárságára. A jelentkezési lap leadása után felvesszük a kapcsolatot a jelentkezőkkel a továbbiakkal kapcsolatban.

Információ a szakkörökről Pető Sándortól a dza281@gmail.com címen kérhető.

A választható szakkörök listája:
Jelentkezési lap Letöltés  

Felvettek?

Gratulálunk!

Most már Te is közénk tartozol. Nézz szét a Gólyáknak készült oldalunkon, segíteni fog Neked az eligazodásban!

Gólya vagyok!  

Gólyatábor

Gólyatábor: 2018. augusztus 28. (kedd) – 2018. augusztus 31. (péntek)

A tábor címe: Zamárdi, Nagyváradi út 92. (Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány Tábora)

Találkozás: 2018. augusztus 28. (kedd) 6.45 és 7.00 között a Déli pályaudvaron. (Mindenki hozza a kitöltött szülői nyilatkozatot!)

Indulás: 7.35 (érkezés Zamárdi állomásra: 9.03)

Visszaérkezés: 2018. augusztus 31. (péntek) 16.24 a Déli pályaudvarra a 205 számú nemzetközi gyorssal (a tábort kb. 14 órakor hagyjuk el, indulás Zamárdi állomásról: 14.54)

Tájékoztató a gólyatáborról (2018) (PDF dokumentum)
Adatlap nyilatkozattal (2018) (Word dokumentum)

Neked szól!

Figyelmedbe ajánljuk a Gólyáknak szóló bemutatkozó oldalunkat, amelynek az a célja, hogy az első éved alatt segítséget nyújtson Neked az eligazodásban.

Kapcsolódó cikkek

Gólyatábor 2013 – a 9.B szemével
Zombik a gólyatáborban?
Zamárdi, ugye még látunk? – Gólyatábor 2011
Gólyatábor 2010
Gólyatábor 2009