Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Kollégium

Év eleji teendők

A kollégiumi tanév 2023. augusztus 31-én (csütörtök) kezdődik. A növendékeinket reggel 8 órától tudjuk fogadni a kollégiumban. 2023. szeptember 4-én (hétfő) 17 órakor tartjuk a kollégiumi klubban a tájékoztató szülői értekezletet (a megjelenés nem kötelező). Az kollégiumi tanévnyitó és az új kollégisták ünnepélyes fogadalomtétele 2023. szeptember 4-én (hétfő) lesz a gimnázium épületének második emeletén található színházteremben 19 órakor.

A 2023/2024-es tanév első hónapjának hétvégi ügyeleti rendjét (a tanév első félévének teljes programját) szeptemberben küldjük el tanulóinkkal.

2023. augusztus 31-én (csütörtök) reggel 8 órától folyamatosan lehet beköltözni a kollégiumba.

2023. szeptember 1-jén (péntek) reggel 8 órakor lesz a gimnáziumi tanévnyitó (ez egyben az első tanítási nap is).

2023. szeptember 2-3-án (szombat-vasárnap) kollégiumi ügyeletet tartunk (a hétvégén nevelőtanári felügyelet lesz a kollégiumban).

2023. szeptember 9-10-én (szombat-vasárnap) általános hazautazás, a kollégium zárva lesz.

2023. szeptember 16-17-én (szombat-vasárnap) általános hazautazás, a kollégium zárva lesz.

2023. szeptember 23-24-én (szombat-vasárnap) általános hazautazás, a kollégium zárva lesz.

Az őszi félév hétvégi nyitvatartási rendjét szeptemberben fogjuk feltenni az intézményünk honlapjára.

A 9. évfolyamos kollégisták szüleinek tájékoztatása céljából közöljük, hogy a hazautazós hétvégéken a kollégiumot pénteken 16 óráig kell elhagyni, és vasárnap 16 órától lehet visszaérkezni a tanulóknak a kollégiumba.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a beköltözés illetve a tanulók beköltöztetése szempontjából a hétvége sokkal ideálisabb a hétköznapoknál. Hétvégén sokkal könnyebb parkolóhelyet találni a belvárosban, illetve ingyenes a parkolás is.

Kollégiumi életünket az elmúlt tanévhez hasonlóan szeretnénk színesíteni programokkal, kirándulásokkal, színházlátogatásokkal, tematikus estekkel, szakkörökkel. Bizonyos kisebb javításokra és felújításokra is szükség lesz a következő időszakban.

Fenntartónk, az ELTE anyagi támogatása évről évre csökken (ebben a naptári évben jelentősen csökkent), emiatt kérjük Önöket, legyenek szívesek ezzel a minimális összeggel hozzájárulni a kollégiumi költségvetéseinkhez. A 2023/2024-es tanév támogatásának teljes összege 20.000 Ft, amelyet 2023. augusztus 31-én (csütörtök) lehet befizetni a fiú kollégium nevelőtanári szobájában (első emelet). A befizetésről igazolást adunk. A költségekről pontos nyilvántartást vezetünk, amelyet a 2018. szeptemberben megalakult kollégiumi szülői szervezet ellenőriz, de természetesen bárki betekinthet a pénztárkönyvbe.

Az új kollégistáinktól kérünk 1 darab igazolványképet, amelyeknek hátuljára írják rá a gyermekük nevét.

Saját ételhordó dobozt, bögrét, és evőeszközöket (szeptembertől kollégiumunk nem tud biztosítani evőeszközöket) feltétlenül hozzon magával minden kollégista. Ezenkívül lehetőség van behozni a kollégiumba például cserepes virágot, kedvenc képet, esetleg kis szőnyeget, stb., mindent, ami az otthon hangulatát kölcsönzi a növendékeink számára.

Az ebédbefizetéssel (menza) kapcsolatos tudnivalók miatt érdemes elolvasni a Meridián Ebédrendelési tájékoztató 2023/2024 című cikkét. Kérjük, hogy szigorúan a mellékletben leírtak alapján járjanak el! A kollégistáink számára meleg vacsorát tudunk biztosítani (azoknak a tanulóknak is van erre lehetősége, akik nem az Apáczai gimnáziumban folytatnak tanulmányokat). A külsős kollégistáinknak az ebédet célszerű megrendelni a saját intézményükben.

Kérjük Önöket, legyenek szívesek a gyermekük számára megfelelő tisztálkodószereket és ünnepi ruhát (fehér ing, blúz, nyakkendő, sötét szoknya, sötét ünneplő nadrág) is biztosítani. A kollégium – ha szükséges – biztosít a növendékeink számára ágyneműt, huzatot (párnát és paplant is tudunk adni, kérjük, hogy akinek lehetősége van, hozzon magával otthonról saját ágyneműhuzatot).

A nyár hátralévő részében jó pihenést és tartalmas programokat kívánunk!

Gólya vagy?