Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Oktatás

Őszi érettségi vizsgák

Információk az október-novemberi érettségi vizsgákról

Az őszi vizsgaidőszakban a kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat.

Idén iskolánk vizsgaközpont lesz, így tanulóink jelentkezését tudjuk fogadni, valamint a középszintű vizsgákat is itt az iskolában tehetik le a jelentkezők. Az emelt szintű vizsgákat a Kormányhivatal osztja be valamelyik vizsgaközpontba.

Az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek, valamint ettől a vizsgaidőszaktól kezdve előrehozott vizsgára is lehet jelentkezni.

„Előrehozott érettségi vizsga a tanulói jogviszony fennállása alatt, az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt egyes érettségi vizsgatárgyból első alkalommal letett érettségi vizsga, amely letehető

a) a 12. § (1) bekezdésében meghatározott idegen nyelvekből, informatikából a középiskolai tanulmányok teljes befejezését megelőző második tanév május–júniusi vizsgaidőszakában, valamint az azt követő vizsgaidőszakokban, továbbá

b) olyan érettségi vizsgatárgyból, amelyeknél a tanuló számára az adott vizsgatárgy vizsgájára való jelentkezés feltételeinek teljesítéséhez szükséges tantárgy, tantárgyak tanítása a középiskola helyi tanterve szerint a középiskolai tanulmányok befejezését megelőző tanévek valamelyikében lezárul, először a középiskolai tanulmányok teljes befejezését megelőző második tanév május-júniusi vizsgaidőszakában, valamint az azt követő vizsgaidőszakokban.”

2020-ben az őszi érettségi vizsgaidőszak október 16-től november 27-ig tart.

A vizsgák időpontjait az Oktatási Hivatal honlapján megjelent táblázat tartalmazza.

A jelentkezéshez szükség van az alábbi dokumentumokra:
· kitöltött jelentkezési lap (a tanuló és a szülő aláírásával ellátva, letölthető a Letöltések közül, de a titkárságon is kérhető)
· törzslapkivonat a korábbi előrehozott vizsgáról (ha van ilyen)

Informatika tárgyból a Letöltések között található nyilatkozatok egyikét is ki kell tölteni.

Kérjük, hogy a jelentkezők minél hamarabb adják le a kitöltött jelentkezési lapot, hogy a szükséges adminisztrációt időben el tudjuk végezni. Jelentkezéskor érdemes figyelembe venni, hogy bizonyos tárgyak írásbeli vizsgái az őszi szünet idejére esnek.

A vizsgák időpontjai megtalálhatók itt:
https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/erettsegi/erettsegi_2020/vizsgaidopontok_2020_okt_nov.pdf

További információk az oktatas.hu oldalon érhetők el.

A jelentkezési határidő: 2020. szeptember 7. (hétfő)

Zavartalan és sikeres vizsgákat kívánunk mindenkinek.
Jelentkezési lap Letöltés  
Nyilatkozat (Linux SuliX) Letöltés  
Nyilatkozat (Linux SuSE) Letöltés  
Nyilatkozat (Linux Ubuntu) Letöltés  
Nyilatkozat (Windows 10) Letöltés