Gyorsmenü, oldaltérkép és beállítások
Kollégium

Kollé­giumi jelent­kezés

A szabad iskolaválasztás mellett a szabad kollégiumválasztás joga is mindenkit megillet! Ha már elkötelezted magad az Apáczai gimnázium mellett (vagy fővárosi gimnáziumban tanulsz) és a sikeres felvételin is túl vagy, akkor érdemes a kollégium nyújtotta páratlan lehetőségekkel is megismerkedned. A diákok közössége nagyon sok olyan tapasztalatot adhat, amilyennel máshol nem találkozhatsz, emellett a tanulás iránt motivált és céltudatos társak segítséget is tudnak neked nyújtani. A kollégiumi lét persze kötöttségekkel is jár, de élhető (és élvezhető) kompromisszumot jelent az önállóság felé vezető úton.

A nevelőtanárok célja, hogy a fiatalok igényes, nyitott, és érzékeny emberekké váljanak, legyen igényük a tanulásra. A kollégisták a szabadidő hasznos eltöltésére a legkülönbözőbb szakkörökön vehetnek részt, valamint sokszínű kulturális lehetőségekből is választhatnak, mint például rendszeres színházlátogatás, különböző zenei programok, stb.

Várjuk szeretettel jelentkezésedet a racz.tibor@apaczai.elte.hu címünkre!

Kapcsolatfelvétel telefonon: +36203825835

Bemutatko­zik a kollégium

Az Apáczai gimnáziumnak saját kollégiuma van az épületen belül. Ez ritka adottság. Így bárhová való is valaki az országban, teljes apáczais életet élhet. A sajátos helyzet miatt nem magas a létszám, mindenki ismer mindenkit, családias a hangulat. Mivel túlnyomó részt az Apáczai diákjai a lakók, hasonló érdeklődésű és szemléletű a közösség.

Tovább »

Kollégiumi galéria

Képekben a kollégiumi életről.

Tovább »

A kollégium története

Történetünk 1971. augusztus 31-én kezdődött a kollégium avató ünnepségével. Az általános iskolai osztályokat felmenő rendszerben megszüntették, és az első emeleten, valamint a második szint egy szárnyán száz férőhelyet hoztak létre azzal a céllal, hogy a vidéki fizikai dolgozók tehetséges gyermekei, felvételi után, lehetőséget kapjanak a Főváros egyik vezető gimnáziumában tanulni. A kollégium első vezetője Blázer Pál lett.

Tovább »

Felvétel a kollégiumba

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium Kollégiumába nincs külön felvételi eljárás. A kollégiumba automatikusan felvételt nyernek azok a vidéki diákok, akik sikeresen túljutnak a gimnáziumi felvételin, és bekerülnek az iskolánkba.

Tovább »

Év eleji teendők

Fontos információk a beköltözésről és az év eleji teendőkről.

Tovább »

„Itt villogtat­hatod a főzés­tudásod.”

Kollégi­umi nevelő­tanárok

Elérhetőségek, bemutatkozás…

Tanáraink »

Kollégi­umi napirend

Nappali és éjszakai rend.

Tovább »

Hét­végék előze­tes be­osz­tása

Hétvégi események, illetve hazautazás.

Tovább »

Kollégi­umi dokumen­tumok

Házirend, szervezeti és működési szabályzat, pedagógiai program…

Tovább »

Kollégiumi pályázatok

Részletek a Tovább mögött.

Tovább »

Kapcsolat