ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium

URL: http://www.apaczai.elte.hu * Meridián hírportál: http://meridian.apaczai.elte.hu * Cím: 1053 Budapest, Papnövelde utca 4-6. * Telefon: 267-0311


Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Tájékoztató  ·  Hírlevél  ·  Versenyek támogatása  ·  Pályázat  ·  Letöltések

Tájékoztató

Kedves Szülők és Öregdiákok!

Iskolánk a 2005/2006. tanévben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból hoztuk létre az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítványt, hogy segítse az iskolánkban folyó oktató-nevelő munkát, és lehetővé tegye a jubileumi tanév méltó megünneplését. A jubileumi év elmúltával azonban maradtak olyan támogatást igénylő területek, amelyek a további működést lehetővé tették, ezért az alapítvány tevékenységi körét bővítve működött tovább.

A művészetek terén legtehetségesebb diákok számára évente adományozza az Apáczai Gimnázium Művészeti Díját három kategóriában. Emellett profiljába tartozik az épület fejlesztésének támogatása, ezért különféle akciókat szervez egy-egy ilyen jellegű célra. A válságos évek sajnos olyan újabb feladatokat teremtettek, amelyekre az intézmény költségvetése már nem ad lehetőséget. Ilyen a nemzetközi és országos versenyek döntőseinek támogatása, részleteket lásd ezen a lapon a Versenyek támogatása pontban! Egyre nagyobb szükség van szertáraink eszközeinek fejlesztésére, korszerűsítésére, amelyben szintén próbálunk segíteni.

A 2012/2013-as tanév több ok miatt is egy új kezdet az alapítvány életében. Egy szülő jóvoltából 1 millió forinttal gazdagodott az alapítvány vagyona, amelyből a Kreatív-ösztöndíj elnevezésű pályázatot írjuk ki minden évben. A feladat az iskola közösségi életének fellendítése, minden évben más témában, az említett összeg kamatait pedig jutalomként kapják a nyertesek. A pályázattal kapcsolatos információk megtalálhatóak az alábbi linken:

http://meridian.apaczai.elte.hu/kreativ

A 2012/2013-as tanévben indult a havi rendszerességű hírlevelünk, amely nem csupán az alapítvány tevékenységéről, hanem az Apáczai Gimnázium eredményeiről, elkövetkezendő programjairól is beszámol. Az előző hírlevelek letölthetőek itt!

Ősszel alakult meg az Apáczai Alumni Kör, a gimnázium öregdiákjait tömörítő szervezet, amelynek első hivatalos rendezvényét Apáczais Találkozások elnevezéssel nagy sikerrel tartottuk meg 2012 decemberében. Az alapítvány feladata ezen kör bővítése, a kapcsolatok létrehozása, fenntartása, egyáltalán, hogy fórumot biztosítson az Apáczai Gimnázium volt diákjainak a kapcsolattartásra. Emellett még szorosabbra fűztük a kapcsolatot a Szülői Munkaközösséggel, ami olyan színvonalas eseményeket eredményezett, mint a Karácsonyi Koncert vagy az Apáczai Támogatói Bál.

Kérjük, hogy támogatásával járuljon hozzá céljaink eléréséhez, épületünk fejlesztéséhez és diákjaink támogatásához! Bővebben tájékozódhat az Alapítvány alapító okiratából (letölthetik ebből a menüpontból a Letöltések közül). Támogatását banki átutalással juttathatja el a számlaszámunkra:

Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány
1053 Budapest, Papnövelde utca 4-6.
K&H Bank 10404089-49535554-54491018
Adószám: 18117730-1-41

Alapítványunk közhasznú, a támogatás a hatályos jogszabályoknak megfelelő mértékben adócsökkentésre jogosít. Az adóigazolás kiállításához kérjük, hogy az átutaláskor a közlemény rovatban tüntesse fel nevét és lakcímét, valamint a gyermek osztályát!

Alapítványunk 2009 óta fogadhat adó 1%-ot. Kérjük, támogassa törekvéseinket ezen az egyszerű módon!

· Tájékoztató
· Szórólap

Támogatását köszöni:

Munkácsy László
alapító,
az Apáczai Gimnázium volt igazgatója

dr. Karkus Zsolt
kuratóriumi elnök

Hírlevél

Az alapítvány hírleveleit itt el lehet olvasni. A hírlevelek PDF formátumúak.

· Apáczai Jubileumi Bál 2016
· 2015 decemberi hírlevél
· 2015 májusi hírlevél
· 2014 novemberi hírlevél
· 2014 októberi hírlevél
· 2014 szeptemberi hírlevél
· 2014 júniusi hírlevél
· 2014 tavaszi hírlevél
· 2014 februári hírlevél
· 2014 januári hírlevél
· 2013 decemberi hírlevél
· 2013 októberi hírlevél
· 2013 szeptemberi hírlevél
· 2013 tavaszi hírlevél
· 2013 februári hírlevél
· 2013 januári hírlevél
· 2012 decemberi hírlevél
· 2012 novemberi hírlevél
· 2012 októberi hírlevél
· 2012 szeptemberi hírlevél

Regisztráció »

Versenyek támogatása

Örömmel értesítjük az Apáczai Gimnázium közösségét, szülőket és diákokat, hogy alapítványunk aktív tevékenységének köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy a gimnázium tehetséges diákjainak versenyzését támogassa. Szerencsére és persze nagy örömünkre is, sokan jutottak tovább országos versenyek második fordulójába és döntőibe. Mindazonáltal az iskola költségvetéséből nem áll rendelkezésre elég forrás a versenyek költségeire, ezért az alábbi felhívást tesszük közzé.

· Versenyek támogatása

Pályázat

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány új pályázatot hirdet! A pályázat elsősorban a tanulmányok támogatására irányul, szociális problémákra nem vonatkozik.

· külföldi tanulmányi versenyek;
· belföldi tanulmányi versenyek;
· felsőfokú nyelvvizsga támogatása;
· tanulói csereprogramok;
· egyéb nem szociális típusú kérelmek támogatása.

Részletek az osztályfőnököknél, illetve ezen a lapon.

· Pályázati kiírás 2016
· Pályázati adatlap 2016

Letöltések


Alapító Okirat  

Letöltés


Beszámoló (2016)  

Letöltés


Beszámoló (2015)  

Letöltés


Beszámoló (2014)  

Letöltés


Beszámoló (2013)  

Letöltés


Beszámoló (2010)  

Letöltés


Beszámoló (2009)  

Letöltés


Beszámoló (2008)  

Letöltés