·  E-napló  ·  Levelezés  ·  Közösségi szolgálat  ·  Tanévnaptár  ·  Órarend  ·  Oldaltérkép  ·  Introduction  ·  Gólya vagyok 2017. november 21. kedd


Köszöntő

Kedves Látogató!

Köszöntjük iskolánk honlapján, amely reményeink szerint tükrözi iskolánk szellemiségét, az intézményben folyó munkát, beleértve múltbeli és jelenlegi eredményeinket, hagyományainkat, egyúttal hírt ad a gyakorlóiskolai hétköznapokról, a diákélet sokszínűségéről.

Az 1955-ben alapított egyetemi gyakorlóiskola – a tanárok gyakorlati képzésén túl – kiemelt feladatának tekinti a tehetséggondozást, különösen a diákok felkészítését az egyetemi és főiskolai továbbtanulásra. Fontosnak tartjuk, hogy iskolánk tehetséggondozó tevékenysége nyitott azok számára is, akik családi körülményeik vagy lakóhelyük adottságai révén nehezebben juthatnak el a felsőfokú tanulmányokig. Számukra hozták létre 1971-ben gimnáziumunk kollégiumát, amely az évtizedek során számos tehetséges tanulónak kínált lehetőséget a rangos egyetemeken való továbbtanulásra.

Munkánk eredményességét igazolja, hogy a felsőfokon továbbtanuló diákok számaránya alapján készült statisztikák szerint iskolánk hosszú évek óta a legeredményesebbek egyike, mind az érettségi vizsgák eredményeit, mind a hazai és nemzetközi versenyek eredményeit tekintve. Érdemes a Sikereink címre kattintani, itt ugyanis naprakészen tájékozódhatnak a diákjaink által elért sokféle eredményről.

A kedvező visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy az apáczais diákok a felsőoktatásban is megállják helyüket. Ezt igazolja, hogy a legrangosabb egyetemek (köztük fenntartónk, az Eötvös Loránd Tudományegyetem karai, illetve a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Corvinus Egyetem stb.) keresik a kapcsolatot iskolánkkal, várják a kiválóan felkészült, megfelelő alapokkal rendelkező diákjainkat fakultásaikra. Ezek az egyetemek partneriskoláik közé választották az Apáczait.

Az Apáczai Gimnázium egyike az elsőként megalakult budapesti Tehetségpontoknak. A tehetséggondozás részeként kapcsolatokat ápolunk általános iskolákkal és a felsőoktatási intézményekkel.

Eredményeink megtartása mellett – gyakorlóiskolai küldetésünk meghatározó elemeként – iskolánk mindig fontos célnak tartotta, hogy lépést tartson az oktatás modernizációjával, lehetővé téve tanárjelöltjeink számára, hogy a tanítás jól bevált, hagyományos módszerein túl a legmodernebb eljárásokkal is megismerkedjenek.

A szaktárgyi oktatáson túl törekszünk arra is, hogy a tanulók a tudományos, kutatói pályával már ebben az életkorban megismerkedhessenek, ezért minden tanulónk tanulmányai során egy alkalommal komplex projektmunkában részt vesz.

Célunk, hogy teljes személyiséget, a tehetségét kibontakoztatni képes, és a tehetségével élni tudó diákokat neveljünk, akik tudatosan keresik és megtalálják helyüket a világban, ezért az eredményes tanulmányi munka mellett fontosnak tartjuk és segíteni kívánjuk a tanulók tanórán kívüli programjainak szervezését, a minél jobb, tartalmasabb diákélet kialakulását. Iskolánk tanulói cserekapcsolatok, illetve pályázati programok keretében rendszeresen vesznek részt külföldi utazásokon, többek között Svédországban, Franciaországban, Olaszországban, Németországban. Kiemelkedik kapcsolataink közül a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceummal fennálló két évtizedes barátságunk. Rendszeresen látogatjuk egymás intézményeit, kölcsönösen részt veszünk a két gimnázium Apáczai Napok elnevezésű programsorozatain.

Arra biztatjuk, hogy keressen további információkat honlapunkon, kövesse nyomon az iskolai életet. Ha öregdiákként kereste fel a honlapot, vagy egyszerűen szeretne rendszeresen tájékozódni iskolánkról, kérjük, regisztráljon az Apáczais Alumni Körbe.

Személyesen is várjuk Önt a nyílt napokon, tehetségnapokon és más iskolai rendezvényeken.

Munkácsy László
igazgató


Cikkek a Meridiánról

2017. november 15.
Nyílt Nap a BME-n

2017. november 9.
Karácsonyi Koncert (frissítve)

2017. november 2.
Mini terepgyakorlaton a Budai-hegységben

2017. november 2.
Nyílt Nap az Építőmérnöki Karon

2017. november 1.
Ismét Megáll az idő az Apáczaiban

Cikkek megjelenésük sorrendjében »


Rövidhírek a Meridiánról

2017. november 18.
Decemberi ebédbefizetés

2017. november 13.
Ismét sikerekről számol­ha­tunk be a tatai Öveges Emlék­verseny kapcsán

2017. november 13.
Családi sportnap az Apáczaiban!

2017. november 7.
Irány Párizs!

2017. november 7.
Kezdő programozás szakkör indul iskolánkban a Morgan Stanley támogatásával

További rövidhírek »


  KedvencekVissza az oldal tetejéreELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium

Cím: 1053 Budapest, Papnövelde utca 4-6.
Telefon: 267-0311
Titkárság, fax: 266-1427
Kollégium: 266-2032
OM: 035229
E-mail: titkar@apaczai.elte.hu
Web: http://www.apaczai.elte.hu
Hírportál: http://meridian.apaczai.elte.hu

Apáczai emlékoldal

Emlékoldal: http://apaczai.jimdo.com
Meridián – az apáczaisok hírportálja

       

Tiszta Szívvel – iskolaújság

 

Iskolai Diákönkormányzat

 
A mai dátum: 2017. november 21. kedd
Pontos idő:
A következő csengetésig hátralevő idő:

A mai nap tanítás van.
Holnap tanítás lesz.


Hátralévő tanítási napok »

Az utolsó tanítási nap 2018. június 15., addig még 207 nap van, ebből 144 munkanap, ebből 128 tanítási nap.

Levelezés

Levelezés »
Portál  ·  Jogok  ·  Adatvédelem  ·  Nyilatkozat a cookie-k használatáról  ·  Impresszum  ·  Technikai háttér