·  E-napló  ·  Levelezés  ·  Közösségi szolgálat  ·  Tanévnaptár  ·  Órarend  ·  Oldaltérkép  ·  Introduction 2017. szeptember 19. kedd


Köszöntő

Kedves Látogató!

Köszöntjük iskolánk honlapján, amely reményeink szerint tükrözi iskolánk szellemiségét, az intézményben folyó munkát, beleértve múltbeli és jelenlegi eredményeinket, hagyományainkat, egyúttal hírt ad a gyakorlóiskolai hétköznapokról, a diákélet sokszínűségéről.

Az 1955-ben alapított egyetemi gyakorlóiskola – a tanárok gyakorlati képzésén túl – kiemelt feladatának tekinti a tehetséggondozást, különösen a diákok felkészítését az egyetemi és főiskolai továbbtanulásra. Fontosnak tartjuk, hogy iskolánk tehetséggondozó tevékenysége nyitott azok számára is, akik családi körülményeik vagy lakóhelyük adottságai révén nehezebben juthatnak el a felsőfokú tanulmányokig. Számukra hozták létre 1971-ben gimnáziumunk kollégiumát, amely az évtizedek során számos tehetséges tanulónak kínált lehetőséget a rangos egyetemeken való továbbtanulásra.

Munkánk eredményességét igazolja, hogy a felsőfokon továbbtanuló diákok számaránya alapján készült statisztikák szerint iskolánk hosszú évek óta a legeredményesebbek egyike, mind az érettségi vizsgák eredményeit, mind a hazai és nemzetközi versenyek eredményeit tekintve. Érdemes a Sikereink címre kattintani, itt ugyanis naprakészen tájékozódhatnak a diákjaink által elért sokféle eredményről.

A kedvező visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy az apáczais diákok a felsőoktatásban is megállják helyüket. Ezt igazolja, hogy a legrangosabb egyetemek (köztük fenntartónk, az Eötvös Loránd Tudományegyetem karai, illetve a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Corvinus Egyetem stb.) keresik a kapcsolatot iskolánkkal, várják a kiválóan felkészült, megfelelő alapokkal rendelkező diákjainkat fakultásaikra. Ezek az egyetemek partneriskoláik közé választották az Apáczait.

Az Apáczai Gimnázium egyike az elsőként megalakult budapesti Tehetségpontoknak. A tehetséggondozás részeként kapcsolatokat ápolunk általános iskolákkal és a felsőoktatási intézményekkel.

Eredményeink megtartása mellett – gyakorlóiskolai küldetésünk meghatározó elemeként – iskolánk mindig fontos célnak tartotta, hogy lépést tartson az oktatás modernizációjával, lehetővé téve tanárjelöltjeink számára, hogy a tanítás jól bevált, hagyományos módszerein túl a legmodernebb eljárásokkal is megismerkedjenek.

A szaktárgyi oktatáson túl törekszünk arra is, hogy a tanulók a tudományos, kutatói pályával már ebben az életkorban megismerkedhessenek, ezért minden tanulónk tanulmányai során egy alkalommal komplex projektmunkában részt vesz.

Célunk, hogy teljes személyiséget, a tehetségét kibontakoztatni képes, és a tehetségével élni tudó diákokat neveljünk, akik tudatosan keresik és megtalálják helyüket a világban, ezért az eredményes tanulmányi munka mellett fontosnak tartjuk és segíteni kívánjuk a tanulók tanórán kívüli programjainak szervezését, a minél jobb, tartalmasabb diákélet kialakulását. Iskolánk tanulói cserekapcsolatok, illetve pályázati programok keretében rendszeresen vesznek részt külföldi utazásokon, többek között Svédországban, Franciaországban, Olaszországban, Németországban. Kiemelkedik kapcsolataink közül a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceummal fennálló két évtizedes barátságunk. Rendszeresen látogatjuk egymás intézményeit, kölcsönösen részt veszünk a két gimnázium Apáczai Napok elnevezésű programsorozatain.

Arra biztatjuk, hogy keressen további információkat honlapunkon, kövesse nyomon az iskolai életet. Ha öregdiákként kereste fel a honlapot, vagy egyszerűen szeretne rendszeresen tájékozódni iskolánkról, kérjük, regisztráljon az Apáczais Alumni Körbe.

Személyesen is várjuk Önt a nyílt napokon, tehetségnapokon és más iskolai rendezvényeken.

Munkácsy László
igazgató


Cikkek a Meridiánról

2017. szeptember 12.
Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

2017. szeptember 11.
Átvétel az Apáczaiba más iskolából

2017. szeptember 1.
Üdv, Gólyák!

2017. augusztus 25.
Az Apáczai elesett – ablakcsere képeken és videókon

2017. július 14.
Sporttábor Tiszainokán 2017

Cikkek megjelenésük sorrendjében »


Rövidhírek a Meridiánról

2017. augusztus 18.
Péntekig lehet jelentkezni a szakkörökre

2017. augusztus 18.
Kósa Zoltán sikere

2017. augusztus 18.
Októberi ebédbefizetés

2017. szeptember 14.
Sítábor Ausztriában

2017. szeptember 14.
Péntekig lehet regisztrál­ni a minden­napos testne­ve­lés­re

További rövidhírek »

Vissza az oldal tetejéreELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium

Cím: 1053 Budapest, Papnövelde utca 4-6.
Telefon: 267-0311
Titkárság, fax: 266-1427
Kollégium: 266-2032
OM: 035229
E-mail: titkar@apaczai.elte.hu
Web: http://www.apaczai.elte.hu
Hírportál: http://meridian.apaczai.elte.hu

Apáczai emlékoldal

Emlékoldal: http://apaczai.jimdo.com
Meridián – az apáczaisok hírportálja

       

Tiszta Szívvel – iskolaújság

 

Iskolai Diákönkormányzat

 
A mai dátum: 2017. szeptember 19. kedd
Pontos idő:
A következő csengetésig hátralevő idő:

A mai nap tanítás van.
Holnap tanítás lesz.


Hátralévő tanítási napok »

Az utolsó tanítási nap 2018. június 15., addig még 270 nap van, ebből 188 munkanap, ebből 167 tanítási nap.

Levelezés

Levelezés »
Portál  ·  Jogok  ·  Adatvédelem  ·  Impresszum  ·  Technikai háttér