·  E-napló  ·  Levelezés  ·  Közösségi szolgálat  ·  Tanévnaptár  ·  Órarend  ·  Oldaltérkép  ·  Introduction  ·  Gólya vagyok 2018. január 20. szombat

Tankönyvrendelés

Letöltések

A 2017/2018. tanévre normatív tankönyvellátás keretében kapott tankönyvek közül az alábbiak nem kerültek tartós tankönyvi állományba. Ezeknek a tankönyveknek a visszahozatala nem szükséges, a diákok szabadon jegyzetelhetnek bele.

Lista »

Tájékoztató a 7-9. évfolyamot érintő változásokról a tankönyvrendelésben:

Lista »

VÁLTOZÁS A 7-9. ÉVFOLYAMOKON A TANKÖNYVELLÁTÁSBAN

A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében az eddig felmenő rendszerben történő ingyenes tankönyvellátást a 2017/2018-as tanévtől egy ütemben vezeti be az 5-8. évfolyamokra, valamint kiterjeszti a középiskola 9. évfolyamára is.

Ennek megfelelően minden diákunk az érintett évfolyamokon ingyenes, normatív tankönyvellátás keretében kapja meg a tankönyveit, a finanszírozási mód nem választható az állami tankönyvrendelési felületen.

A könyveket a tankönyvellátási törvény értelmében iskolai könyvtári kölcsönzéssel kapják, az iskolán keresztüli megvásárlásra nincs mód. A tartós tankönyvek könyvtári kölcsönzés keretében kerülnek a diákokhoz, melyet az adott tanév végén, de legkésőbb érettségikor vissza kell hozniuk, a könyvek állapotára könyvtári könyvként kell vigyázniuk, az elvesztésük vagy megrongálódásuk esetében a megtérítésükről vagy az ár kifizetésével, vagy egy másik, ugyanolyan, jó állapotú tankönyv cseréjével gondoskodhatnak diákjaink.

Tartós tankönyvnek minősülnek az idegennyelvi könyvek kivételével a tankönyvek, szöveggyűjtemények, atlaszok, függvénytáblázatok, feladatgyűjtemények (pl. azon matematikai feladatgyűjtemények, melyek nem igénylik a könyvben dolgozást, csak a megoldandó példákat tartalmazzák). A tankönyvrendelés során kapott munkafüzetek és az idegennyelvi könyvek ezalól kivételt képeznek, ezek nem kerülnek állományba, és a diákok szabadon írhatnak bele, vissza sem kell hozniuk. Az adott évben erre a listára kerülő munkafüzetek és idegennyelvkönyvek listáját az iskolai honlapon is ellenőrizhetik majd a tankönyvek iskolába kiszállítása után.

Aki bizonyos tankönyvekből saját példányt szeretnének, azok a https://szuloifelulet.kello.hu/Home/Login oldalon ellenőrizhetik a tankönyvlistát, és önállóan, pl. a http://webshop.kello.hu oldalon beszerezhetik a könyveket.

TÁJÉKOZTATÓ A TANKÖNYVRENDELÉSRŐL

Kedves Szülők és Diákjaink!

A bejövő osztályok rendelése teljesen másképp zajlik. Erről a Felvételizőknek/Általános tájékoztató menüpont alatt olvashatnak részletesen. Az alábbiakban a már itt tanuló diákok rendeléséről tájékozódhatnak.

Az iskolai tankönyvrendelés az eddigi évekhez hasonlóan a Könyvtárellátó Kft. (Kello) rendszerén keresztül történik. A tankönyveket mind a normatív, mind a fizetős státuszú diákok számára megrendelni a https://szuloifelulet.kello.hu oldalon tudják április 13. és 23. között.

A Kello tájékoztatása a szülői felületről:

A szülők részére kialakított felület (https://szuloifelulet.kello.hu) lehetőséget ad a diákok adatainak szülők általi ellenőrzésére, az iskolai tankönyvrendelések szülők általi jóváhagyására, a diákok tankönyvrendeléseinek nyomon követésére, valamint a fizetős diákok KELLO felé aktuálisan fennálló pénzügyi egyenlegének szülők általi megismerésére és rendezésére.

A fizetős diákok számláit egyben küldjük ki az iskolákba 2017. augusztus 21-től 31-ig, kivéve azon számlákat, melyeknek a kiegyenlítése a szülői online felületen vagy átutalással megtörtént. A befizetés tényét a tankönyvrendelési felületen jelezzük.

Számlát a szállítás megtörténtét követően állítunk ki a szállított mennyiség alapján, mely számla kifizethető online bankkártyával (szülői felületen), átutalással, valamint a postahivatalokban a Magyar Posta által elfogadott fizetési módokon.

Kérjük, hogy ezen a felületen jelezzék, ha valamelyik – vagy az összes – könyvet nem kérik, itt javíthatják, ha valamelyik adat téves. A tankönyvek megrendelése mind a fizetős, mind a normatív státuszú diákok számára a szülői jóváhagyáshoz kötött. (A tartósan magántanuló diákjainknak abban az esetben rendeljük meg a tankönyveit, ha a szülők jelzik, hogy kérik.)

A szülői felületen jelenleg nem látszik, hogy melyik diák kap normatív támogatást, mindenki fizetős státuszúként szerepel. Ezt az igénylőlapok visszaküldése után állítjuk be, melynek határideje április 21. A szülői jóváhagyások lezárulta után a helyes státuszokat látják a szülők.

FONTOS, hogy a Kello nem viszi el a visszárut az iskolákból mint a korábbi években. A tájékoztatás szerint: Az adott tanévhez megrendelt tankönyvet a fizetős diákok esetében közvetlenül a szülő elállási jogának gyakorlásával, 2017. szeptember 15-ig küldheti vissza a KELLO részére. A költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia. Visszaküldési cím: 2225 Üllő, Zöldmező u. 3.

A NORMATÍV TANKÖNYVTÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLŐ DIÁKOK RENDELÉSÉRŐL

· az ingyenkönyves diákok tankönyvrendelése is ugyanúgy a https://szuloifelulet.kello.hu oldalon április 13.–április 23. között történik. Szülői jóváhagyás nélkül nem tudunk tankönyveket rendelni.

· a normatív tankönyvtámogatás igénylőlapjának visszaküldési határideje április 21. Ezután fog a státusz a Kello szülői felületén is megjelenni.

· az ingyenkönyves diákok a tartós tankönyveiket a könyvtárból kapják kölcsönzésre, azokat – amikor végeznek vele – vissza kell hozniuk, és a tartós tankönyvek állapotára könyvtári könyvként kell vigyázniuk. (A szülői felületen a leadott konkrét igények ismeretében fogjuk beállítani, hogy ki kap már meglévő könyvtári példányt.) A most megrendelt munkafüzetek és idegennyelvkönyvek nem kerülnek tartós könyvtári állományba, ezekbe a diákok természetesen dolgozhatnak.

· a rendszerben valakinek vagy csak normatív támogatottként, vagy csak fizetős státuszúként tudunk könyvet rendelni. Aki ingyenkönyvre jogosult, viszont bizonyos tankönyvekből saját példányt szeretne, az a szülői felületen jelezze, hogy melyik könyvet nem kéri tőlünk, azokat egyénileg megvásárolni pl. a http://webshop.kello.hu oldalon tudják a szülők.

Tankönyvrendeléssel kapcsolatos kérdés, probléma esetén a konyvtar@apaczai.elte.hu tudnak tájékoztatást kérni.

Köszönettel:
Szabó Márta
tankönyvfelelős
konyvtar@apaczai.elte.hu

Letöltések


Tudnivalók a tankönyvrendelésről  

LetöltésCikkek a Meridiánról

2017. december 31.
Ilyen volt 2017 második fele

2017. december 30.
Ilyen volt 2017 első fele

2017. december 4.
WrocMUN 2017

2017. november 30.
Sanghaj Junior Edison Show beszámoló

2017. november 29.
TAN@ X-MAS EDITION

Cikkek megjelenésük sorrendjében »


Rövidhírek a Meridiánról

2018. január 19.
Februári ebédbefizetés

2018. január 8.
I. Országos Állat­egész­ség­ügyi Verseny

2017. december 31.
BÚÉK 2018

2017. december 24.
Békés karácsonyt!

2017. december 19.
Értékeld a TAN@-ot!

További rövidhírek »


  KedvencekVissza az oldal tetejéreELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium

Cím: 1053 Budapest, Papnövelde utca 4-6.
Telefon: 267-0311
Titkárság, fax: 266-1427
Kollégium: 266-2032
OM: 035229
E-mail: titkar@apaczai.elte.hu
Web: http://www.apaczai.elte.hu
Hírportál: http://meridian.apaczai.elte.hu

Apáczai emlékoldal

Emlékoldal: http://apaczai.jimdo.com
Meridián – az apáczaisok hírportálja

       

Tiszta Szívvel – iskolaújság

 

Iskolai Diákönkormányzat

 
A mai dátum: 2018. január 20. szombat
Pontos idő:
A következő csengetésig hátralevő idő:

A mai nap nincsen tanítás.
Holnap nincsen tanítás.


Hátralévő tanítási napok »

Az utolsó tanítási nap 2018. június 15., addig még 147 nap van, ebből 101 munkanap, ebből 93 tanítási nap.

Levelezés

Levelezés »
Portál  ·  Jogok  ·  Adatvédelem  ·  Nyilatkozat a cookie-k használatáról  ·  Impresszum  ·  Technikai háttér